800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h
Aktuality z trhu / Naše akce

Změna u daně z nabytí nemovitých věcí

Osvobození od daně z nabytí nemovitých věcí se až dosud týkalo výhradně užívaných nebo dokončených bytových jednotek v bytovém domě. Od 1.listopadu je ale vše jinak. Novela zákona povoluje osvobození od daně i u bytů v rodinných domech.

Návrh na vklad do katastru nemovitostí výrazně podraží!

Za návrh na vklad do katastru nemovitostí si v roce 2020 výrazně připlatíme. Zdražení o celých 100% se dotkne všech zápisů, které je nutné udělat – přepis vlastnického práva, zápis nebo výmaz zástavního práva či věcného břemena a podobně.

Je zákon o realitním zprostředkování skutečně pro klienty?

Úvaha: O novém realitním zákonu, který by měl “zkultivovat” realitní trh, se mluví již poměrně dlouho. Když už to vypadá, že se zákon schválí, přijdou další připomínky hlavně realitních zprostředkovatelů. Ale je tento zákon skutečně důležitý pro klienta?

Jak se vyvíjí ceny prodávaných nemovitostí?

Pokud prodáváte nebo se chystáte prodávat svoji nemovitost, chcete za ní získat určitě co největší obnos. A navíc jste možná zaslechli něco o tom, že ceny už nejsou takové. Je výhodné prodávat právě teď?

Jak významně se Vás dotkne AML zákon?

Realitní kancelář jako zprostředkovatel realitního obchodu má dle zákona 253/2008 Sb. nové povinnosti, které se významně dotknou obou smluvních stran - prodávajícího a kupujícího.

Posledních pár chvil k uhrazení daně z nemovitosti

Daně, daně a zase daně... I v tomto měsíci mají majitelé nemovitosti povinnost zaplatit finančnímu úřadu. Tentokrát se jedná o daň z nemovitosti.

Nemusíte navštívit finanční úřad?

Jako každý rok je leden měsícem, kdy musejí prodávající i kupující navštívit finanční úřad a podat daňové přiznání k dani z nemovitosti. Týká se to také Vás?

Hypotéky prudce zdražují, očekává se další růst sazeb

Předpoklady se potvrdily a hypotéky zdražily. Úroková sazba se v říjnu zvedla na 2,66%, ale zájem o hypotéky neklesl. Naopak si lidé v říjnu sjednali hypotéky v nejvyšších objemech za 11 měsíců.

Bude potřeba k trvalému pobytu souhlas vlastníka?

(zdroj: realitní magazín 2/2018) Novela ODS o evidenci obyvatel výrazně změní podmínky nájemce a nájemníka. Trvalý pobyt získá nájemce pravděpodobně pouze se souhlasem vlastníka.

Stručný přehled daňových změn

Jaké daňové změny se udály v souvislosti s nemovitostmi a co nového nás čeká?

ČNB úrokové sazby neměnila

Průměrná nabídková sazba hypoték vzrostla v září na 2,20%. Oproti loňskému roku je to o 3 desetiny více. Vyplývá to z aktuálních dat společnosti Golem finance. (zdroj: realitymorava.cz)

Předkupní právo se opět vrací

Předkupní právo dokáže celý proces prodeje zkomplikovat a značně časově protáhnout.

Ceny nemovitostí rostly v ČR nejrychleji z celé EU

Ceny bytů a domů v České republice v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o 12,8 procenta. Ze zemí Evropské unie to bylo nejvíce. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil evropský statistický úřad. (Zdroj: Realitní magazín 08/2017)

Ceny bytů hlásí STOP!

Ceny nemovitostí s minimálními přestávkami rostou prakticky od roku 2012. Růst z posledních měsíců mnohým doslova vyrážel dech.V červnu však dochází k určité korekci, znamená to obrat ve vývoji cen bytů? (zdroj: realitymorava.cz)

Kupujeme hlavně podle ceny, důležitá je i kvalita!

Více než 7 z 10 zájemců o koupi nemovitosti uvedlo, že prvotním faktorem jejich rozhodování je cena. Mnoho z nás by však nekupovala nemovitost bez kvalitně ošetřené kupní smlouvy. (zdroj: Novinky.cz)


Reference

Dobrý den, díky Vašemu makléři Morongovi se podařilo prodat naši nemovitost k naší spokojenosti. Pan Morong ma lidský přístup, pochopení a trpělivost se starší generací. Na naše otázky trpělivě odpovídal. Děkujeme a do další práce Vá... pokračování

Paní Kašparová
pobočka

Velice rád bych poděkoval paní Reichlové za hladký a profesionální průběh prodeje našeho rodinného domku. To co se Vaší konkurenci nepovedlo skoro za celý rok, Vy jste zvládla v rekordně krátkém čase. Ještě jednou velký dík a věřte, že Vás všud... pokračování

Petr Sodoma

Inzerujeme