800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Je zákon o realitním zprostředkování skutečně pro klienty?

Úvaha: O novém realitním zákonu, který by měl “zkultivovat” realitní trh, se mluví již poměrně dlouho. Když už to vypadá, že se zákon schválí, přijdou další připomínky hlavně realitních zprostředkovatelů. Ale je tento zákon skutečně důležitý pro klienta?

Nejdůležitější body ze zákona o realitním zprostředkování

Skutečně však vysokoškolské vzdělání znamená, že makléř bude jednat v zájmu klienta?

A co při prodeji dražší nemovitosti? A nezpůsobí to zvýšení provize?

Veřejně přístupný seznam mají například právníci či finanční poradci.

A klient si nemůže vybrat, jestli chce využít služeb zprostředkovatele?

 

Zákon chce posílit postavení klienta

Klient by měl jasně znát písemnou formu smlouvy o zprostředkování, její zákonné povinnosti, maximální výpovědní lhůtu, povinnosti realitního zprostředkovatele či podrobnější úpravu provize.

Souhlasíme, že je na trhu mnoho realitních zprostředkovatelů. Ale klient si přece může sám za sebe vybrat podle svého uvážení. Jestli chce místního odborníka, který je na trhu několik let a je prověřený desítkami až stovkami obchodů, zda svůj prodej svěří velké společnosti nebo naopak malé “rodinné” apod.

V dnešní době internetu přeci není problém si o komkoliv cokoliv zjistit. A pokud o vybraném makléři nezjistíte na internetu nic, měli byste zpozornět. Svými úspěchy a spokojenými klienty se my makléři rádi pochlubíme. ;-)

 

Nečekejme na zákon jako na spásu, věřme svoji intuici a vybírejme poctivě. Jde přeci o náš majetek a naše peníze. Zákon podle nás nezamezí “špatnému výběru”.

Pokud chcete znát naše podmínky a zjistit, jak pracujeme my a co všechno pro Vás můžeme při prodeji udělat, tak zajděte na jednu z našich poboček nebo nám zavolejte či napište.

A pak se sami rozhodnete, zda jsme pro Vás ti praví.


Reference

Pane Hrdino, touto cestou Vám chci poděkovat za váš vstřícný přístup, bezva spolupráci a neustálý kontakt. O nic jsem se nemusela starat. Všechno jste za mě vyřídil sám, bylo toho hodně, protože nemovitost byla zatížena dluhem. Jsem rádá, že... pokračování

Marie Sýkorová
pobočka

Dobrý den, asi hlavní důvody proč lidé prodávají nebo pronajímají nemovistosti přes realitní společnost je ten, že tomu nerozumí nebo nemají na to čas. U mě to byly ... pokračování

Matoušková Zuzka

Inzerujeme