800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Posledních pár chvil k uhrazení daně z nemovitosti

Daně, daně a zase daně... I v tomto měsíci mají majitelé nemovitosti povinnost zaplatit finančnímu úřadu. Tentokrát se jedná o daň z nemovitosti. (zdroj: viareality.cz)

 

A co to za daň vlastně je? Jak často a kdo ji platí? 

Daň z nemovitosti se platí vlastně proto, že nemovitost vlastníte. Při koupi jste si na vlastní bydlení pravděpodobně vzali úvěr, zaplatili daň z nabytí nemovitých věcí a nyní vás čeká každoroční platba daně z nemovitosti. 

Daňové přiznání ke zmiňované dani nemusíte naštěstí podávat každý rok, pokud se jedná o stejnou nemovitost a stejný stav (výměry zastavěných ploch, pozemků, atd.), budou vám následující roky chodit podklady pro platbu daně automaticky. Výše daně se však mění v závislosti na tabulkových koeficientech finančního úřadu. 

Pokud vlastníte nemovitost napůl s jinou osobou, lze podat pouze jedno daňové přiznání za oba vlastníky. 

 

Jak všichni víme, „berňák“ je nekompromisní. Stejně jako u jakékoliv jiné daně, kterou po vás požaduje, i zde, po 4 denní šanci na platbu po splatnosti, začne řešit pokuty, vymáhání a úroky z prodlení.

 

Proto s platbou neotálejte, ať z daně ve výši pár set korun, nemáte rest v řádech tisíci korun. Termín na úhradu je nejpozději do 31.05.2019.

Reference

Naprostá spokojenost s paní makléřkou Andreou Ursovou, vstřícné jednání, ochota, poradenství na profesionální úrovni, vše zařídila na jedničku s hvězdičkou. Pokud bych někdy potřebovala využít služeb realitní kanceláře, tak jedině tým Pink reality... pokračování

Pavlína Vacková
pobočka

Perfektní, komplexní servis, skvělé jednání, prostě parádní služby od makléřky paní Ursové. Co se řeklo, to naprosto platilo. Realizace dvou obchodů proběhla naprosto profesionálně, což se v dnešní době už moc nevidí. Samé plusy, žádné mínusy.  pokračování

Tomáš Zeman

Inzerujeme