800 400 900
/ infolinka zdarma po-pá 8-20h

Předkupní právo se opět vrací

Od 1.1.2018 se bude znovu uplatňovat překupní právo. Znamená to složitější proces prodeje nemovitosti ve spoluvlastnickém podílu (z pravidla pozemky) a také bytů v bytových domech, kde nejsou rozděleny bytové jednotky.

Dalším problémem pak mohou být garážová stání v bytových domech, která jsou spjata s jednotlivými bytovými jednotkami.

V případě prodeje takovéto nemovitosti v roce 2018 má vlastník povinnost nejprve prodej nabídnout všem spoluvlastníkům. V praxi to bude znamenat další administrativu a hlavně časově náročnější proces celého prodeje.

Přemýšlíte-li o prodeji pozemku v podílovém spoluvlastnictví (může se jednat například o prodej chaty v chatové oblasti, ke které se váže spoluvlastnický podíl na pozemku sloužícím jako příjezdová cesta) nebo svého bytu, který nemá na katastru nemovitostí přidělené číslo bytové jednotky, a nechcete řešit složitá jednání se všemi spoluvlastníky, vyberte si zde jednoho z našich makléřů. O prodej se postará kompletně a ušetří Vám tak spoustu starostí a nervů. :)


Reference

Při prodeji mých pozemků jsem měl to štěstí, že jsem si vybral právě Lukáše Hrdinu z Pink Reality. Díky jeho profesionalitě jsem si ušetřil spoustu času, nervů a peněz. Podle mých zkušeností s Lukášem Hrdinou soudím, že by se měl stát vzorem i ... pokračování

Ivo Stasiowski
pobočka

Dobrý den paní Reichlová, byl jsem s Vámi velice spokojený, perfektní lidský přístup z Vaší strany. Moc děkuji a rád doporučím. Pavel Janaček

Pavel Janáček

Inzerujeme